fredag 23 september 2011

En lista för bättre personlig kunskap!

Jag kan tycka att jag ibland är lite dålig på att vara personlig här på bloggen, så idag blir det ensåndär lista!
Bra hjälp tycker jag. Listan är snodd från fina Sandras blogg;  NioTillFem. Har ni några frågor eller följdfrågor så kör på!
Vad är den äckligaste mat du vet?
-Mysko konsistenser, ur två olika perspektiv. 1; geleaktiga grejer, skolmatsalsfiskbullar exempelvis. 2, var vegetarian när jag var yngre och har fortfarande svårt för vissa kött-konsistenser, typ broskig korv.


-Nämn fem grejer du är nöjd med som du gjort i jobbet (hela livet)?
1, Alla härliga kickboxnings, dans och aerobicspass jag gjort på de gymmen jag jobbat på. Ah, och min koroegrafi för en dansshow på tidningen Gringos Luciafest på Kulturhuset.


2, Hur väl min kiddo utvecklades från när jag jobbade som personlig assistent efter gymnasiet.
3, När jag jobbade som passansvarig på Netto så avskedade jag en riktigt kvinnohatande man, en mkt stolt stund, dock på var det nog mer en uppsägning pga arbetsbrist, men ändå.
4, Många dramatiska insatser som ordningsvakt, ofta kändes samtalen med ungdomarna viktigast.
5, Den fungerande verksamhet som jag och min kollega Sandra byggde upp då vi bedrev den dagliga verksamheten på ett ställe som hette Bergmans Banor.

Vad ångrar du i livet(om något)?
-Faktiskt så ångrar jag inte mycket, oftast har jag gjort vad jag ville/kunde/mäktade med just då och det har lett mig fram till den jag är just nu. Det respekterar jag hos mig själv.

Vad är det sjukaste rykte du hört om dig själv?
-Vore kul att ha hört något, men har faktiskt inte gjort det.


Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
-Mina svarta allvädersdugliga/wannabedocmartens vagabondkängor, finska läderboots med ullig insida, mina vintagekappor i beige, brunt och vitt och turban med varierande scarfs/halsdukar.


Sedan blir det mycket klänningar på det..mycket lila och gult, känner jag för.


Vilket är ditt dyraste klädesplagg?
-Oj. Sånt sysslar jag inte alls med ju. Faktiskt. Vet inte. En tusenlapp för en kläning kanske jag har (som jag då fått), men helst köper jag ju dem under hundralappen om jag får bestämma.

Har du någon oanad talang?
-Jag är väldigt bra på att välja "rätt" rätt på menyer när jag går på restaurang, vilket kan variera efter smaklök och så såklart, men utifrån vad som verkar vara vad restaurangen kan bäst och min smaklök och min fästmans (han blir alltid avis, men jag är snäll och bjuckar på en tugga...).

Vad gjorde du i helgen?
-Kalashelg var det indeed. Jobbade, hängde med vänner och åt hemmagjord pizza, promenerade långt med min bästa människa, var ute på krogen på söder och hängde på Street and Art Market bakom Västermalmsgallerian. På det; massa god hemmalagad mat, chip, ostbågar och lakrits i mängder. Denna helg verkar bli lika fullsmockad; Maggio på Grönan, jobba, dansa på lillebrors dansgolv, vintagemässan och fira lillebror söndagkväll med crepes!


Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
-Två skrivuppgifter- påbörja tre andra, en läsuppgift, två möten, hämta ett par nycklar för att kunna jobba på lördag och rapportera från Vintagemässan! Ganska kuliga to-do´s. Och nästan alla avhandlade vid det här laget.

Vad har du på dig just nu?
-Myskläder i grått. Helmatchat till ge grårandiga strumporna.

Senaste låt du lyssnade på?
-Ane Bruns senaste skiva. Gillar sprödigheten i hennes röst asså.

Bästa skönhetsknep?
-Känna sig skön.



Vilken klädstil tycker du är hetast på män?
- Vad det gäller min man, som jag ser mest, gillar jag hans hängslebyxor och med en vit farfarströja till. Grr.
Fast helst naken. Han är sjukt vacker naken.


 Och fulast?
-Typ snobbig och intetsägande jag-har-på-mig-vad-alla-andra-har-på-sig-på-Stureplan-stil.

Vem saknar du?
-Hanna. Ofta och jämt. Och min fästman när han jobbar.


Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?
-Hälsa och välgång till min familj  vilket det har varit brist på, på sistonde. Gärna även att vi har råd att gifta oss nästa sommar. Vore great.

Vilka tre personer inspirerar dig mest?
-Just nu: Morticia och Gomez Addams - deras förhållande, Jon Kabat-Zinn och min mamma[alltid].



Bästa filmen nånsin?
-Hm , svårt, har många favoriter. Men gillade starkt  filmen om Serge Gainbourg som jag skrivit om under kategorin filmtips.

Bästa boken nånsin?
-Carlos Ruis Zafon "Vindens Skugga".


Vilka tidningar läser du?
-Gärna Elle Interiör, fast då läser jag förstås inte så mycket, gillar också att bläddra i Retro och är sugen på nya tidningen Skriva. Gillar Stadsmissionens tidning vad det gäller att läsa. Just nu bläddrar jag också i Fitness Magazine, för där är jag med i det nyaste numret. Höhö.


Vad önskar du att du var bättre på?
-Oj en massa, typ skriva och läsa, olika språk, dansa, kamsporter, känna kärlek till fler, vara social, saker jag redan kan men alltid kan bli bättre på tänker jag. Men jag är nog ganska bra som jag är.

Är du religiös?
-Ja och nej, jag tror på allt - gud är kvinna, karma bits, alla är lika värda, vi är löv på samma träd, i universum möts vi alla, energier återföds - och ingenting - när man dör så blir det svart, religion är resultat av partiarkal samhällsstruktur, kast är restriktion för att behålla samhällsklasser, klädsel bör vara valfri. Samtidigt. Jag respekterar andras tro.

Vad är din största rädsla?
-Att mista mina nära, min kärlek, att bli svårt sjuk eller att de blir sjuka/sjukare. De tre hänger ju ihop.

Vad är det elakaste någon sagt till dig?
-Det har jag nog förträngt. Men det kommer garanterat från någon jag brytt mig mycket om. Att jag i jobbet blivit kallad för fitta m.m. berörde mig föga.

Om du får barn vad ska du döpa dom till?
-Det är något vi klurar på. Jag tycker namn är svårt, vill gärna ha internationella namn på mina barn vet jag iaf. Och jag kommer nog inte följa farfars föräldrar-vågen av namn som är poppis nu; min farfars mamma och systrar hette ju typ Emmy, Alma, Agda. Fina namn ändå. Men jag gillar namn som exempelvis Nadinne och Jasmine, högst fransk-arabiska.

Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken?
-Helst en gammal bubbla eller en djävulskt rostig pickup men av säkerhetskäl en ny retro Fiat.


De tre finaste sms du fått i år?
-Garanterat från min fästis. Men har tyvärr inte sparat dem. Dock är han ruggigt bra på att formulera fina sms. Idag skrev han en fin sak på min ansiktsboksvägg som jag kan dela med mig av " Jag längtar efter att få bli din äkta man. Att få dela mitt liv med dig är det underbaraste som finns. ♥ ". Sån e han, en kärleksfull karaktär, med de kärleksorden får jag lov att önska en kärleksfull fredag!

6 kommentarer:

Styleabaad sa...

Kul att läsa till mitt morgon-te! Jag gillar ditt skönhetsknep ;) jag tror jag snor det! Ha en härlig helg fina du!

Agnes sa...

Åh Maggio, ska ni gå alltså? Jag o Per fick inte ihop det riktigt, han ska göra nåt med klassen och jag är helseg. På väg att bli sjuk!?? Hoppas inte. Ska chilla med syrran. Ha't så kul ikväll!!

Hanna sa...

Saknar dej också!

Ej Utgivet Material sa...

Det är ett skönehtsknep som jag önskar alla tog del av Elsa, kul att jag kan ge lite nöje till morgon teet =)
Agzi: Jag blev ju lite huvudvärkad där på fredagen.. somnade tidigt tyvärr.. och så missade vi varann i söndags.. typiskt!
Hanna: alltid <3

Tidningen Skriva sa...

Hej Leila! Vad kul att du ser fram emot tidningen. Det gör vi (med spänd förväntan) också. Vi hoppas att du kommer tycka om den! Känns lite extra bra att vi blir omskrivna i en så här fin blogg.

Tidningen Skriva sa...

Och adressen då ... http://www.tidningenskriva.se